NL16RABO0132697416
info@speeltuin-st-joseph.com
 
 

Acties Sjuuvel en contributie Speeltuin

 Onze Sjuuvel geopend! Jesse en Fenne moesten een maand lang hun speelgoed aan de kant zetten voor huisconcerten van mama en papa. Meer dan 1.000 euro werd opgehaald. Samen met wethouders Marlie en Jan gingen zij als eerste naar beneden. Trots en dankbaar op al jullie steun! En speciaal hoofdsponsor Meer BV en Rabobank Maastricht en Omstreken

 

 

 

 


 
 

 

Acties Sjuuvel en contributie Speeltuin

Hoe is het met de “Sjuuvel”? Dit is de vraag die ons afgelopen weken veelvuldig is gesteld. Wij zijn enorm blij met de betrokkenheid van veel sponsoren en donateurs. Afgelopen periode is er is dan ook niet stil gezeten. Nouja eigenlijk toch wel! Want voor de actie Loer oet! Kiek oet! werden de winkels in het Centrum Meerssen uitgedost met verkleden mensen. Dankzij deze actie konden wij vorige week een cheque ter waarden van 215 euro in ontvangst nemen. We realiseren ons echter dat de weg naar ons doel van 32.000 euro nog erg lang is. Daarvoor blijven wij ons komende periode inzetten voor het werven van sponsoren en donateurs. Ook met kleine acties zoals het stemmen tellen van de provinciale staten is een bedrag binnen gehaald dat ten goede komt van de “Sjuuvel”. Daarnaast hopen wij een beroep te kunnen doen op kinderen en ouders. Dit kan zondag 30 juni tijdens de Fancy Fair. Kinderen en (groot)ouders zijn welkom om deel te nemen aan de Vrij markt / Mamabeurs. Kinderen krijgen de vrije hand om hun talenten te laten zien. Wie bakt er heerlijke koekjes, heeft muziek- of danstalent of beschikt over een ander talent dat iedereen moet zien? Kom op, doe mee! Ouders maak de zolder en garage leeg en kom tegen een bijdrage oude kinderkleding en kinderspullen verkopen. Ter verduidelijking deze bijdrage gaat naar de “Sjuuvel” en de daadwerkelijke opbrengst is uiteraard voor de verkoper. Daarnaast gaan wij graag de samenwerking aan met andere verenigingen of clubjes die gebruik willen maken van de gelegenheid om bijvoorbeeld nieuwe leden te werven. Wilt u alvast een plekje reserveren voor de Vrij markt of bent u nieuwsgierig naar meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@speeltuin-st-joseph.com

Naast alle inspanningen voor de “Sjuuvel” is er ook flink geklust om de speeltuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Immers staat het paasweekend groot omcirkeld in onze agenda. Dan willen wij op zaterdag feestelijk openen met een leuke paasactie voor alle kinderen! Om de speeltuin weer mooi en speel veilig te maken kregen wij gelukkig hulp. Tijdens de NL Doe dag van het Oranjefonds was IVN Meerssen en de Zonnebloem vertegenwoordigd met hun leden om de handen uit de mouwen te steken. Ondanks het feit dat sommige vrijwilligers tot op de onderbroek nat waren geregend was de sfeer opperbest en is er kei hard gewerkt. Dankzij Ut Zunneke konden alle vrijwilligers hun energie op peil houden. Hiervoor hadden zij zelf een heerlijk vlaai gebakken. Al met al een zeer geslaagde dag die meerdere verenigingen met elkaar verbonden heeft.

De gezinnen die de contributie al hebben voldaan ontvangen komende periode hun abonnement. Gezinnen die vorig jaar lid waren zullen opnieuw benaderd worden. De contributie bedraagt 10 euro voor het hele gezin. Dit kan contant voldaan worden aan de deur of digitaal worden over gemaakt. Gezinnen die lid willen worden kunnen zich aanmelden via eerder genoemd mailadres of contacteer ons via Facebook Speeltuin Sint Joseph Meerssen. Doneren of uw abonnement betalen kan op bankrekening NL16RABO0132697416.


 

Gepubliceerd: door Bestuur speeltuin Sint-Joseph | december 2018 | Laatste update: 27 december 2018

 

De hoge glijbaan

De eyecatcher en publiekstrekker van Speeltuin Sint Joseph is de hoge glijbaan. We zijn dan ook erg trots dat we de hoogste buisglijbaan van heel Zuid-Limburg in onze speeltuin hebben staan. Kinderen komen speciaal voor deze glijbaan naar de speeltuin. Echter vorig jaar is de glijbaan afgekeurd omdat hij niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. Het was dan ook een grote teleurstelling onder de kinderen dat de glijbaan het afgelopen jaar niet gebruikt kon worden. De kinderen vinden het verschrikkelijk dat hij dicht is! De speeltuin heeft in het verleden de glijbaan al meerdere keren moeten aanpassen. In de beginjaren van de speeltuin had de glijbaan een open glijgoot. Uit veiligheidsredenen moest het bestuur destijds de glijbaan voorzien van een dichte glijgoot. De speeltuin en zeker de glijbaan is bij zowel oudere gebruikers een mooie herinnering aan vroeger, maar ook de kinderen van vandaag missen de hoge glijbaan. We streven er dan ook naar om de glijbaan zo snel als mogelijk weer open te kunnen stellen voor onze jeugd. Concreet hebben we als doel dat de glijbaan weer kan worden opengesteld bij aanvang van het speelseizoen 2019 

Om dit te verwezenlijk hebben wij de handen in elkaar geslagen met De Meer BV. Een bedrijf gevestigd in Bunde dat voor ons de glijbaan gaat restaureren. Het bedrag dat hiervoor nodig is kunnen we als stichting Speeltuin Sint Joseph uiteraard niet zomaar ophoesten. Verder is voor ons ook het verhogen van de contributie met als doel daaruit extra inkomsten voor de renovatie van de glijbaan te genereren geen optie. Ons uitgangspunt blijft dat de speeltuin toegankelijk moet blijven voor het brede publiek, dus ook voor de mensen met een kleine beurs.  

Actiecomité

We hebben een actiecomité samengesteld met een aantal enthousiastelingen die zich willen inzetten voor het genereren van inkomsten zodat we de renovatie van de glijbaan kunnen bekostigen. Dit actiecomité bestaat uit de bestuursleden van de speeltuin aangevuld met een aantal ambassadeurs van de speeltuin uit de gemeente Meerssen. Diverse acties, activiteiten en geldinzamelingsacties zullen komend jaar door het actiecomité worden gecoördineerd. Spoedig hopen wij u hier over meer te informeren. Houdt ook onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws en onze acties.

 


Gepubliceerd: door Bestuur speeltuin Sint-Joseph | december 2018 | Laatste update: 1 december 2018

De Meer BV een goede buur blijkt ook een goede partner. Eindelijk kunnen wij mededelen dat we na een uitgebreid vooronderzoek met de Meer BV uit Bunde de handen in elkaar gaan slaan. De Meer BV gaat voor ons de glijbaan restaureren met als doel oplevering voor het paasweekend van 20 april 2019! Wij hebben er zin in en hopen vlug van start te kunnen gaan. De Meer BV heeft in het verleden vaker voor onze speeltuin werkzaamheden uitgevoerd. 

De samenwerking betekent ook dat wij een volledig overzicht hebben over ons project. De kosten zijn begroot op 32.000 euro (!) Een enorm bedrag voor deze investering. Wij beseffen dat deze kosten een grote impact heeft op onze stichting. Sterker nog een bedrag waar wij als stichting niet over beschikken. Ons actiecomité ziet het dan ook als uitdaging om het project te doen slagen. Later meer...

  


 

Gepubliceerd: door MeerVandaag 5 augustus 2018 | Laatste update: 5 augustus 2018

Speeltuin St. Joseph in Meerssen-West heeft ongeveer 20.000 euro nodig voor het opknappen van de glijbaan. De grote glijbaan is afgekeurd omdat hij niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. De kinderen, die de speeltuin bezoeken, zijn teleurgesteld omdat zij geen gebruik kunnen maken van de glijbaan.
 
Verschrikkelijk
Math Vandewall, voorzitter van de speeltuin, zegt “De kinderen verheugen zich altijd op het open zijn van de grote glijbaan.” Dit jaar heeft de speeltuin bij het ophalen van de contributie de kinderen moeten teleurstellen “de kinderen vinden het verschrikkelijk dat hij dicht is” Aldus de voorzitter.
 
Gesprek met de wethouder
Omdat de speeltuin de 20.000 euro niet zelf kan betalen gaat er binnenkort een gesprek plaatsvinden tussen de wethouder en het bestuur van de speeltuin. Math Vandewall geeft aan te hopen dat de grote glijbaan, waarvan nu nog steeds wordt gezegd de het de hoogste buisglijbaan van heel Zuid-Limburg is, volgend jaar met Pasen weer veilig genoeg is om open te gaan.
 
Vroeger
De speeltuin heeft al meerdere keren de glijbaan moeten aanpassen. In de beginjaren van de speeltuin had de glijbaan een open glijgoot. Uit veiligheidsredenen moest het bestuur de glijbaan voorzien van een dichte glijgoot. De speeltuin en zeker de glijbaan is bij zowel oudere gebruikers een mooie herinnering aan vroeger, maar ook de kinderen van vandaag missen de hoge glijbaan.